Tweede Kamerlid van D66 Stientje van Veldhoven en Thom de Graaf reikten zaterdag 14 maart 2015 de Woerdense Duurzaamheidsprijs uit.

Publiekswinnaar was Stadshotel Woerden; de juryprijs ging naar Carl Siegert. De prijs bestaat behalve uit een certificaat uit een groen hart, geprint door leerlingen van het Minkema College. De vier kanshebbers op de prijs (Verweij Houttechniek, Kruijt Kaasveredeling, Bakkerij Carl Siegert en Stadshotel Woerden) werden eerder door het Woerdense publiek genomineerd.

Initiatiefnemer Heerd Jan Hoogeveen: ‘In Woerden wordt veel duurzaam ondernomen en de vier genomineerde bedrijven zijn daar prima voorbeelden van. Via deze prijs willen we dit soort bedrijven extra in het zonnetje zetten. We hopen dat ze een inspiratiebron vormen voor andere bedrijven.’

Juryprijs
De juryprijs wordt toegekend door een zeer duurzame Woerdense jury: de Woerdense Natascha M. van der Velden is als industrieel ontwerper verbonden aan de TU Delft, waar ze promotieonderzoek doet op het gebied van duurzaam textiel; Ir. Paul Burgers is eigenaar van CO2 Operate, dat bedrijven helpt de status van CO2 neutraal ondernemen te bereiken. De juryvoorzitter is D66-voorman en woordvoerder duurzaamheid Heerd Jan Hoogeveen.