De historie

Sinds 1891

Bakkerij Carl Siegert kent een geschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. Elke generatie heeft zijn traditie doorgegeven aan de volgende. Inspiratie, innovatie en ambacht staan centraal in de Harmelense bakkerij. Wij bouwen voort op onze familietradities en vernieuwen altijd. Duurzaamheid is daarbij vanzelfsprekend. Het graan voor onze – voornamelijk biologische – broodspecialiteiten groeit zoveel mogelijk in Nederland, afhankelijk van de kwaliteit van de oogst en beschikbaarheid. Wij richten ons volledig op de horeca en dragen sinds 1991 het predicaat Hofleverancier. Daar zijn wij natuurlijk erg trots op.

Een mooi verhaal!

De oven is gestookt, het deeg is gekneed en staat tussen twee deegstekers die op het uiterste randje van de werkbank zijn geplaatst. Mijn overgrootvader, bakker Carl Albert Siegert doet een dutje tijdens de eerste lange voorrijs. Als het deeg goed gerezen is, kletteren de stekers op de grond. Wakker worden, aan het werk! Dat was rond 1900.

6 Generaties Bakkers en Molenaars

Bij koninklijke beschikking

De familie Siegert brengt al sinds 1776 bakkers en molenaars voort. In 1891 vestigde de overgrootvader van Carl Siegert zich als brood- en banketbakker in Harmelen. Het bedrijf voert sinds 1991 het predicaat Hofleverancier.

“Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit”

Mijlpalen