Brood met karakter

Eigen desem

Bij Carl Siegert hebben wij een eigen desemcultuur ontwikkeld op basis van rogge. Dat zorgt voor een unieke en karaktervolle smaak. Een desemstarter ontstaat door een fermentatieproces en wordt vervolgens jarenlang dagelijks gevoed. Desem geeft het brood veel smaak en heeft lange rijstijden van 15 tot wel meer dan 20 uur. Dit zorgt voor een malsere kruim en langere houdbaarheid. Gist is iets neutraler van smaak en maakt het brood luchtiger. Daarom zoeken onze ambachtelijke bakkers steeds weer naar de perfecte verhouding per broodspecialiteit.

Siegertmeel

George van De Vier Winden in Vragender en Kees van Molen ’t Lam in Woudsend zijn onze trouwe molenaars. Ze malen ons biologisch meel op authentieke maalstenen. Siegertmeel is een vijfgranenmeel van volkoren tarwe, rogge, haver, spelt en mais dat wij op karaktervolle smaak hebben geselecteerd. Wij verwerken dit meel in een groot deel van onze broodspecialiteiten.

Biologisch Graan van eigen bodem

Ons biologisch graan halen wij zoveel mogelijk uit onze eigen achtertuin. Wij verwerken hoofdzakelijk het tarweras Lavett maar ook Lennox, Julius en Kelvin. Deze biologische tarwesoorten groeien voornamelijk in Flevoland. De Kollenberger spelt is van Limburgse bodem.