homenieuws
Genomineerd voor de EZK Energy Award 2022

Super trots dat wij samen met Verstegen Spices & Sauces en De Noord-Hollandse Bierbrouwerij waren genomineerd voor de EZK Energy Award 2022. De jury beoordeelde onze bedrijven als meest inspirerende voorbeelden van verduurzaming van de energiehuishouding en bedrijfsvoering.

Voorbeelden van verduurzaming
De EZK Energy Award Bedrijven zet organisaties die zich onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en/of het gebruik van hernieuwbare warmte in de spotlights. De 3 genomineerden moeten andere bedrijven inspireren hun voorbeeld na te volgen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar.

Uitreiking
Op 26 januari 2023 werd de EZK Energy Award 2022 uitgereikt door juryvoorzitter Michel Heijdra tijdens het EZK Evenement ‘Partners in energie-uitdagingen’ in Hilversum.
“De 3 genomineerden zijn voorbeelden van vooruitstrevende samenwerking met de omgeving, maatschappelijk relevant en vernieuwend in het vinden van deze samenwerking. Het zijn voorlopers die laten zien hoe je de energiehuishouding verduurzaamt”, aldus Heijdra.
Verstegen Spices & Sauces mag zich de terechte winnaar noemen.

Jury over Bakkerij Carl Siegert
“Bakkerij Carl Siegert is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat zijn energierekening omlaag heeft gebracht. En dat in een sector waar op dit moment veel bedrijven te maken hebben met hoge energiekosten. Dit familiebedrijf voerde verschillende energiebesparende maatregelen door. Het wekt 35% van de stroomvraag zelf op via zonnepanelen. De restwarmte verwarmt de verschillende ruimtes van de bakkerij. Het vee van een boer uit de directe omgeving ontvangt de restpartijen brood”.