homeNieuw in het assortimentnieuws
NIEUW! Kornheimer Desembrood BIO

Kornheimer desembrood, is een ambachtelijk biologisch desembrood geïnspireerd op het brood van onze Oosterburen. Dit robuuste, op de vloer gebakken brood is gemaakt met roggezuurdesem en verrijkt met een aromastuk van roggekorrels, zonnebloempitten en lijnzaad. Het aromastuk verbetert niet alleen de smaak en het aroma van de Kornheimer maar ook de malsheid. 

AROMASTUK
Een kookstuk of aromastuk toevoegen aan brood is een eeuwenoude traditie. Voor ons nieuwe desembrood Kornheimer hebben we deze traditie in ere hersteld. Voor het kneden van het deeg koken onze bakkers de roggekorrels, zonnebloempitten en lijnzaad in een ketel tot deze fluweelzacht zijn. Zo komt er nog meer smaak en aroma vrij en wordt het brood extra mals doordat er veel water is opgenomen in de granen en zaden.

SMAAKVOL BROOD MET EEN CRUNCHY BITE
Kornheimer desembrood heeft een subtiele zuurdesemsmaak. De kruim is licht spekkig en heeft door de granen en zaden een mooie textuur. De roggekorrels, zonnebloempitten en lijnzaad geven het brood een mild zoetige en nootachtige smaak. Kornheimer wordt op de vloer gebakken. Dit zorgt voor een knapperige korst en de decoratie van maisgries geeft nog een extra crunchy bite.