Susanne Meijer, werkzaam bij Restaurant La Ruche Bijenkorf, won tijdens de vakbeurs Horecava in de Amsterdam RAI de vakwedstrijd ‘Lekkerste Broodje van Nederland 2014, categorie horeca’. Zij cree√´rde ‘Zilte zoen’ met een broodje van Bakkerij Carl Siegert uit Harmelen.

Uitslag
1. Susanne Meijer van Restaurant La Ruche Bijenkorf uit Den Haag
2. Raymond van der Weerd van SnackSalon Het Middelpunt uit Wezep
3. Rik van Kempen van Restaurant De Vereeniging uit Veghel

Opdracht
De deelnemers hebben in de Fastservice Arena onder de ogen van de deskundige jury vijf identieke warme of koude belegde broodcreaties samengesteld en gepresenteerd. De broodcreatie kon zijn een broodje, sandwich, croissant, stokbrood of variant hiervan; er moest gebruik worden gemaakt van een algemeen landelijk verkrijgbare broodsoort. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding heeft de jury ook gekeken naar de toepassing van gezonde componenten die normaal verkrijgbaar zijn. Aan de jury moest ook een berekening van de calorische waarde en de kostprijs getoond worden. De jury lette daarnaast op presentatie, hanteerbaarheid, creativiteit en natuurlijk smaak.

De lekkerste wedstrijden
Aan de vakwedstrijden Lekkerste Broodje van Nederland, categorie horeca, namen dit jaar 15 finalisten deel. Lekkerste Broodje is een initiatief van Stichting de Lekkerste Wedstrijden, al 31 jaar organisator van deze prestigieuze wedstrijd, en wordt georganiseerd in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland en marktpartijen in de horeca. De stichting wil met Lekkerste Broodje de creativiteit stimuleren in lunchrooms, restaurants, catering en overige horeca.

Jury
De jury van Lekkerste Broodje, categorie horeca, bestond uit SVH Meesterijsbereider Maarten Colijn (voorzitter St. Lekkerste wedstrijden), Garry de Boer (culinair adviseur Hanos), Joop Braakhekke en twee praktijkjuryleden (SVO vakopleiding food). De presentatie was in handen van de Nederlandse zangeres, musicalactrice en stemartiest Brigitte Nijman.

Sponsorprijzen
De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Koppert Cress uit Monster, ging naar Piet de Waal van Brasserie de Ontmoeting met de creatie Mekkermik.
De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Lebo Kaas uit Lopik ging naar Kees de Jong van The Brasseriemet de creatie Broodje MVO.
De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Carl Siegert uit Harmelen ging naar Susanne Meijer van Restaurant La Ruche Bijenkorf met de creatie Zilte zoen.
De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Zwanenberg uit Almelo ging naar Marcel Norder van SnackSalon De Schelp met de creatie Nordic Beef.

De uitslag van alle foto’s van de wedstrijden zijn te bekijken op www.wedstrijden.nl