Scholing is broodnodig

Duurzaam ondernemen betekent ook investeren in mensen zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Niet alleen bij ons maar ook over de grenzen. Daarom steunt Bakkerij Carl Siegert onderwijsinitiatieven die mensen helpen aan de armoede te ontsnappen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen houdt niet op bij de landsgrenzen, vinden wij. Ook moet onderwijs voor iedereen beschikbaar zijn. Daarom steunen wij twee organisaties die zich daar sterk voor maken. Organisaties die er met man en macht voor zorgen dat volwassenen en kinderen in kansarme gebieden zich kunnen ontwikkelen, zodat ook zij een toekomst hebben.

Learn! Foundation gelooft dat onderwijs de belangrijkste troef is om de armoede te ontstijgen. De stichting ondersteunt daarom in Kenia een initiatief dat 250 kinderen onderwijs biedt in een straatarm schooltje. Er zijn nog bergen te verzetten, maar het begin is er. Meer informatie daarover is te vinden op www.learnfoundation.nl.

Stichting SamenScholen is actief in het noordoosten van Nicaragua. Er heerst grote armoede en wie er woont, verliest het weinige dat hij heeft, regelmatig aan een alles verwoestende orkaan. De stichting helpt orkaanbestendige scholen te bouwen en helpt de lokale bevolking financieel om specifieke projecten te realiseren. Ook Nederlandse studenten helpen regelmatig mee. Meer weten? Kijk dan eens op www.stichtingsamenscholen.nl.