homenieuws
Samen tegen voedselverspilling

Van 11 t/m 17 september vindt de Verspillingsvrije Week plaats. Een week die iedereen uitdaagt om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Eén van de meest verspilde producten in de horeca is brood. Broodzonde! Minder brood verspillen is goed voor het klimaat en de portemonnee! Doe jij ook mee? 

Afbakken wat je nodig hebt
Direct na het bakken worden onze broodspecialiteiten individueel ingevroren in de shockvriezer bij -35 graden en pas daarna verpakt. Dit garandeert de kwaliteit van ons voorgebakken, vriesvers brood. Door alleen af te bakken wat je nodig hebt voorkom je verspilling van brood.

Oud brood als ingrediënt
Dagelijks worden er in de horeca aan het einde van de dag prachtige broden of stukken brood weggegooid. Dat kan zijn omdat er bijvoorbeeld te veel afgebakken is voor een buffet of omdat ovale broden zoals Engadiner Landbrood vaak bijgesneden worden. Eeuwig zonde van de broodspecialiteiten die elke dag met zorg en liefde bereid worden. Bovendien gaat het volledig tegen onze duurzame missie in om daar niks tegen te doen.

Samen met Gastronomixs, het inspiratieplatform voor koks, zetten we oud brood als ingrediënt neer en niet als afval. Natuurlijk kunt u oud brood gebruiken om bijvoorbeeld paneermeel, croutons en broodpudding te maken. Maar er kan veel meer met oud brood…

Bekijk 8 vernieuwende bereidingen met oud brood als ingrediënt, zoals een brownie, een pastabereiding en een variant op zoutkorst.

Laat u inspireren en help met het tegengaan van broodverspilling!