homenieuws
Oud brood als nieuw ingrediënt

Er wordt veel voedsel verspild in de horeca. Meestal zonder enige kwade bedoeling, want we willen immers alleen het beste voor de gasten. Wat niet meer goed is, kan niet geserveerd worden. Maar vaak gooien we producten weg die nog meer dan voldoende mogelijkheden hebben. Eén van de meest verspilde producten in de horeca is brood. Dagelijks verdwijnen er duizenden kilo’s in de prullenbak. Daarom slaan Gastronomixs en Bakkerij Carl Siegert nu de handen ineen om koks te helpen met het tegengaan van deze verspilling!

Samen tegen verspilling
Dagelijks worden er in de horeca aan het einde van de dag prachtige broden of stukken brood weggegooid. Dat kan zijn omdat er bijvoorbeeld te veel afgebakken is voor een buffet (bijvoorbeeld Molensteen Breekbrood, Pain Qnip of Briochebroodjes), maar ook omdat ovale broden zoals Engadiner Landbrood vaak bijgesneden worden. Eeuwig zonde van de producten die elke dag met zorg en liefde bereid worden. Bovendien gaat het volledig in tegen de duurzame missie van Bakkerij Carl Siegert om daar niks tegen te doen.

Oud brood als nieuw ingrediënt

Samen met Gastronomixs zet Bakkerij Carl Siegert oud brood als ingrediënt neer en niet als afval. Al een aantal jaar vinden professionele koks en koks in opleiding op Gastronomixs zogenaamde ‘waste to taste’ componenten. Daar worden vandaag 8 componenten met oud brood als hoofdingrediënt aan toegevoegd. Met deze en duizenden andere componenten creëren koks eenvoudig gerechten die passen bij hun kookstijl.

Paneermeel voorbij
Geen paneermeel, croutons en broodpudding… maar 8 vernieuwende bereidingen zoals een super lekkere brownie, een pastabereiding en een variant op zoutkorst.

Laat u inspireren en help met het tegengaan van broodverspilling!